Skip to Navigation

Desmond Morris: A csupasz nő

Frissítve:
2007. december 04.
22:37
| Készítette: Darányi Zsolt (NoGun)
Desmond Morris: A csupasz nő
Címkék:

Szöveg

Tanulmány a női testről Eifert János fotóival.
Egy varázslatos utazás a női testen – tetőtől talpig.

A/4, 296 oldal, keménytáblás, 5980 Ft
ISBN 978-963-7296-34-5
első magyar kiadás, ford.: Draskóczy Piroska.

Desmond Morris a világ talán leghíresebb etológusa. 1967-ben befejezett könyvét, A csupasz majom című munkáját, több mint 10 millió példányban adtak el szerte a világon, köztük Magyarországon is. Több más műve (Testközelben, Az emberállat stb.) is jelent meg nagy sikerrel magyar nyelven. Számos TV-műsort és filmet készített az emberi és az állati viselkedésről. Barátságos, közvetlen személyisége révén népszerű író és televíziós műsorvezető.

A világhírű szerző új könyvében a majom után lecsupaszította a "majomnőt" is: ezúttal a női testet veszi nagyító alá - a feje búbjától elindulva, le a lábfejéig. Kiemeli a minden nőben közös biológiai jegyeket, feltérképezi azokat a szokásokat és módszereket, melyeket a női test szépségének hangsúlyozására talált ki az ember.

A csupasz nő tudományos ismeretanyagban, érdekes történetekben és gondolatébresztő megállapításokban bővelkedve az etológus szemszögéből közelíti meg a nőt, hasznosítva a zoológus szerzőnek az emberállat megfigyelésében szerzett páratlan tapasztalatát is.

A könyvet - a szerző külön engedélyével - Eifert János magyar fotóművész felvételei teszik még izgalmasabbá.

Tartalom átvétel

Hozzászólások:

További könyveink, folyóirataink ...

Természetfotó Magazin 2012/4. Tél
Gáti György: Lecke