5 C
Budapest
Tuesday, April 23, 2024

Új nagyfelbontású lézerprojektorokat dob piacra a Canon

Budapest, 2016. március 21.– A Canon ma két új, Full HD felbontású lézerprojektort dob piacra. A lézeres fényforrásuknak köszönhetően az LX-MU800Z és LX-MU600Z modellek egyaránt hosszú élettartamot, nagy fényerőt és remek színvisszaadást biztosítanak.

A Canon szerint a lézeres projektorok egyre nagyobb teret nyernek a kiskereskedelemben és az oktatásban, mivel ezen a két területen érvényesül legjobban két fontos előnyük: a hosszú, akár húszezer órás élettartam és az egyenletes fényeloszlás.

Ennek jegyében készültek el a vállalat legújabb lézerprojektorai is: az LX-MU800Z és az LX-MU600Z egyaránt minimális karbantartást igényel, mivel nincsenek benne szűrők. Ennek köszönhetően a készülék fenntartása sem jár külön költséggel, a problémamentes használatot pedig a kivetítőkhöz járó három év kiterjesztett garancia is kiegészíti.

Az új lézertől szebb a képük

Az LX-MU800 modell 8000 lumenes, az LX-MU600Z pedig 6800 lumenes maximális fényerőt kínál, tehát akár világos irodákban, osztályteremben is jól látható az általuk kivetített kép. Az új modellek a kék lézer fényforrásuknak, valamint a Canon új, négyszegmenses színkerekének köszönhetően széles színskálát és remek színhűséget biztosítanak. A kivetítő belsejében forgó színkerék teszi lehetővé azt, hogy különböző színeket lehessen előállítani a lézeres fényforrás homogén kék fényéből.

Az eltérő vetítési körülményekhez alkalmazkodóan szabályozható az új projektorok fényereje is: az LX-MU800Z esetében 20 és 100 százalék, az LX-MU600Z esetében 35 és 100 százalék között szabályozható a vetítés fényének erőssége. Mindkét típus támogatja a dinamikus fekete technológiát, amely a kontraszt automatikus, valós idejű szabályozásával teszi szebbé a filmek sötét jeleneteinek megjelenítését.

Mindkét típus esetén lehetőség van kivetített kép trapéztorzításának szabályozására négy ponton (40 százalék függőlegesen, 60 százalék vízszintesen), így a készülékek nem csak lapos, de akár ívelt felületekre is képesek vetíteni, de az sem okoz gondot, ha nem teljesen szemből vetítenek velük egy vászonra. Az új projektorok a megfelelő állvánnyal akár portrémódban is tudnak vetíteni, és támogatják a nagyfelbontású videós tartalmak vezeték nélküli, nagyobb távolságokra való továbbítását biztosító HDBaseT és 3G-SDI szabványokat is.

A Canon LX-MU800Z és LX-MU600Z lézerprojektorait 2016 második felétől lehet majd megvásárolni.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
686FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles