12.8 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

A Sony E -bajonettes családja négy vadonatúj lencsével és két átalakítóval bővült.

Zeiss® Distagon T* FE 35 mm-es F1.4 ZA (SEL35F14Z) full-frame nagy látószögű
FE 90 mm-es F2.8 Macro G OSS (SEL90M28G) full- frame közepes teleobjektív makró G-lencsékkel
FE 24-240mm-es F3.5-6.3 OSS (SEL24240) 10x full-frame zoom tartomány
FE 28mm F2 (SEL28F20) prime full-frame nagylátószög
SEL057FEC halszem adapter és full-frame SEL075UWC ultraszéles adapter SEL28F20-hez
VCL-ECU2/VCL-ECF2 ultraszéles és halszem adapter (APS-C)

A profi fotósoknak mostantól lehetőségük van arra, hogy a lehető legjobban kihasználják a Sony közkedvelt, tükör nélküli fényképezőgépei nyújtotta kreatív lehetőségeket az E -bajonettes család négy vadonatúj full-frame objektívjeinek segítségével.

Legyen szó akár utazásról, mindennapi használatról, érzésekkel teli portrékról, vagy drámai tájképekről, a közeli felvételeken át a gyorsan mozgó jelenetekig, az E- bajonettes tartomány minden helyzetre kínál megoldást. A prémium objektívek kvartettjéhez további négy lencseadapter csatlakozott, – ezek közül kettő full- frame – így könnyen fotózhatunk hatásos ultra-széleslátószög, vagy halszem perspektívával.

Distagon T* FE 35 mm-es F1.4 ZA (SEL35F14Z) full-frame széleslátószögű objektív

A kiváló minőségű full-frame nagylátószögű objektívet a legendás ZEISS® objektívgyártónak köszönhetjük. Kiváló választás a megalkuvást nem tűrő profiknak, és azoknak, akik napról napra szeretnének mesteri felvételeket készíteni akár nappali, akár esti fényviszonyok között .

A legközelebbi fókusztávolsága mindössze 0,3 m, ezenkívül a SEL35F14Z az első E-bajonettes objektív, amely F1.4 rekeszértékkel rendelkezik: ideális tökéletesen egyenletes bokeh (defókuszált) hatásokhoz a 9 lamellás rekesszel kombinálva.

Pontról pontra lenyűgöző élességet biztosít – minimális rekeszérték mellett is – fejlett optikai kialakítással, mely aszférikus lencséket tartalmaz (Sony AA: advanced aspherical – továbbfejlesztett aszférikus). A páratlan optikai teljesítményt tovább fokozza a ZEISS® T*bevonat, amely tükröződésgátló bevonatának köszönhetően minimálisra csökkenti a becsillanást és a szellemképződést, így éles és valósághű képeket kapunk erős ellenfényben is.

Akár mozgóképet veszünk fel, akár állóképet készítünk, a Direct Drive SSM (DDSSM) rendszer pontosan és halkan fókuszál kisebb mélységélesség esetén is. A rekeszgyűrű beállítható egyenletes, folyamatos hangnélküli működésre – ideális filmkészítőknek – vagy használható a ’click-stops’ funkció, ezzel kézzelfogható visszajelzést kapunk állókép készítésekor. Por- és nedvességálló kivitelezésének köszönhetően kültéren is kiválóan használható.

FE 90 mm F2.8 Macro G OSS (SEL90M28G) makró objektív

Jól használható közeli felvételek és portrék készítéséhez: jó kombinációja az élességnek és a kivételesen lágy háttér elmosásnak. Az E -bajonettes sorozat első makrója szintén rendelkezik a beépített optikai SteadyShot (OSS) képstabilizátorral, amely tűéles képeket eredményez kézi fotózásnál akár 1:1 nagyítás esetén.

A csendes Direct Drive SSM (DDSSM) mechanizmus eredményeként rendkívül precíz élességállítás valósul meg, amely elengedhetetlen makrófotózásnál.

A belső élesség állító rendszer állítja a lencse teljes tartományát, ez akkor nagy segítség, amikor néhány centiméter távolságból fotózunk valamit. Ezen kívül találunk még egy élességtartomány határoló gombot és egy váltókapcsolós fókuszgyűrűt, ami azonnal vált manuális és auto fókusz között. Az objektív ellenáll a pornak és nedvességnek, így megbízható működést biztosít olyan helyzetekben is, amikor részletgazdag közeli képeket akarunk készíteni esőben a vadvilágról.

FE 24-240 mm-es F3.5-6.3 OSS (SEL24240) full-frame zoom

Egy objektív, szinte korlátlan lehetőségekkel: a SEL24240. Minden helyzetben helytáll a tájképektől a mindennapi portrékon át az izgalmas sport- és akciójelenetekig. A széles látószögű zoomobjektív ideális útitárs lehet a hatalmas 24-240 mm-es tartománya miatt (10-szeres zoom). Lefedi a nagylátószögű és teleobjektíves tartományt, így nem szükséges extra objektívet magunkkal vinnünk.

Az objektív belső felépítése öt aszférikus, valamint egy ED lencsét tartalmaz, ami kiváló optikai teljesítményt eredményez rendkívűl kompakt kivitelben. A profi fotósok igényeiről egy fejlett élesség állító motor gondoskodik, ami gyorsan képes mozgatni az élesség állító lencsetagot a nagy zoomtartomány ellenére.
A beépíteett Optical SteadyShot (OSS) képstabilizáló remek kiegészítés, mert kézből készített fényképek és rossz fényviszonyok esetén hosszabb záridőt biztosít. Mint minden új FE (full- frame) objektív, az SEL24240 is por- és nedvességálló.

FE 28mm F2 (SEL28F20) prime full-frame széleslátószög

Minden fotós alapfelszerelésének ideális kiegészítője a full- frame 28 mm-es széleslátószögű objektív F 2.0 rekesszel. Ideális kézből történő fotózáshoz rossz fényviszonyok esetén is.

A könnyű, kompakt kivitelezés ellenáll a pornak és a nedvességnek. A 9 lamellás rekeszfelépítés -a három aszférikus lencsetag, amely közül egy AA (advanced aspherical – továbbfejlesztett aszférikus) és két ED lencsetag, – biztosítja a kiváló, minden ponton tűéles képeket. Minden lencse többrétegű tükröződés gátló bevonattal rendelkezik, ez csökkenti a becsillanást és megelőzi a szellemképeket ellenfény esetén.

A belső élességállító rendszert egy továbbfejlesztett, lineáris fókusz motor műkögteti, ami halk és gyors AF működést eredményez, az objektív hossza pedig nem változik az élességállítás során.

Még nagyobb látószöget érhetünk el az opcionális SEL075UWC ultra-nagylátószögű adapter és a SEL057FEC halszem adapter által, amelyek a látószöget 21 vagy 16 mm-es halszemmel 180 fokig lefedik . A SEL28F20-s objektív az adapterekkel a legkisebb rekeszérték F2.8 és F3.5-re változik. Az adapterek használata az EXIF adatokban is megjelenik , mivel az adapterek elektronikus úton is kapcsolatban állnak a vázzal.

A SEL28F20, SEL075UWC és SEL057FEC külön-külön elérhető, továbbá a fotósoknak értékes két kiegészítő csomagban is elérhető: a SEL28F20 a SEL075UWC-vel, és a SEL28F20 a SEL057FEC-vel lesz megvásárolható.

VCL-ECU2 ultraszélés és VCL-ECF2 Halszem APS-C átalakítók

Nincs szükség kompromisszumra optikai teljesítményben, amikor az extrém nagylátószöget vagy a halszem perspektíva hatásait szeretnénk felfedezni.
A VCL-ECU2 adapter kompatibilis a EL16F28 16 mm-es F2.8 és SEL20F28 20 mm-es F2.8 széleslátószögű (APS-C) objektívekkel, a gyújtótávolsága 12 mm-es (SEL16F28) vagy 16 mm-es (SEL20F28) ultraszéles látószögűre változtatja azok látószögét. A VCL-ECF2 halszem átalakító egy hajlított perspektívát képez teljes 180 fokos látómezővel a SEL16F28 számára, 133 fokossal pedig a SEL20F28 számára.

Szoftver frissítések az E- bajonettes objektívekhez

Már elérhető az új szoftverfrissítés E-bajonettes objektívekhez. Szintén várható szoftverfrissítés az újonnan megjelenő FE objektívekhez március végén. A részletekért kérjük keresse fel a Sony hivatalos weboldalát.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles