8.8 C
Budapest
Wednesday, April 24, 2024

Samsung Galaxy K zoom: a legújabb fényképezőgéppel kombinált okostelefon

Amikor először a képre tekintettem azt hittem csak egy Photoshop artista öntötte képbe legújabb agymenését, hisz sosem láttam még ilyen vékony szerkezetbe applikált nagyfényerejű zoomot. Aztán kiderült Samsung nagyot álmodott és készített egy hibridet: Telefon, komoly, fényerős zoommal.

Szinte minden gyártótól láttunk már érintőképernyős, Android operációs rendszerű fényképezőgépeket, láttunk már táblagépekhez, telefonokhoz kábel nélkül csatlakozó nagy átfogású zoom objektíveket is, de ez most valami még újabb. Összecsukva alig vastagabb egy normál telefonnál. Pedig ami benne van:

20 Mpixeles érzékelő, majd 5 (4.8) hüvelykes képernyő, 6 magnyi erőforrás (1 négymagos és 1 kétmagos processzor), a legújabb Android (4.4 KitKat) és nem utolsó sorban egy LTE képes telefon, amivel nagyon gyorsan tudjuk elkészült képeinket megosztani, még kiváló minőségben is …

***

Budapest, 2014. április 30. – A Samsung Electronics ma mutatta be legújabb, fotózásra kihegyezett okostelefonját, a Samsung Galaxy K zoomot, amely a modern digitális fényképezőgépek technológiáját ötvözi a Samsung piacvezető Galaxy élményével. Az új készülékkel a felhasználók egyszerűen és mégis profi képeket készíthetnek, ráadásul használata is sokkal egyszerűbb és szórakoztatóbb.

„A Galaxy K zoom jól példázza a Samsung azon elhivatottságát, amely a felhasználók által támasztott eltérő igények felismerésére és azok kielégítésére vonatkozik – mondta Kunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási üzletágának igazgatója. – Célunk, hogy a felhasználóknak olyan készüléket adjunk a kezükbe, amellyel egyszerűen, de mégis a modern technológia adta profizmussal felvértezve örökíthetik meg életük legfontosabb pillanatait. Ráadásul attól, hogy mindezt egy okostelefonba ültettük, a kényelmet és az összes mobilkapcsolati előnyt is egy készülékbe gyúrtuk, még különlegesebb lett a Galaxy K zoom.”

Fényképezésre specializált okostelefonként a Galaxy K zoom egy fejlett digitális fényképezőgép-rendszert tartalmaz, melyet úgy terveztek, hogy egy professzionális fényképezőgép funkcióit és beállításait kínálja, biztosítva, hogy a fontos pillanatokat soha ne szalasszuk el, hanem élethűen örökíthessük meg. A Galaxy K zoom visszahúzódó lencsetechnológiával készült, 10x-es optikai zoommal felvértezve, mindez egy kimondottan vékony és elegáns készülékházban. A különösen éles és részletgazdag képekért a 20,7 megapixeles BSI CMOS szenzor felel, amely gyenge fényviszonyok mellett is remekül teljesít, optikai képstabilizátora (OIS) pedig csökkenti a bemozdulás okozta elmosódást a képeken. Ráadásul a készülék xenon vakuja a LED-eknél erősebb fényt biztosít, és ezzel a természetes hatással javítja a fényképek minőségét.

Az új készülék rendelkezik a legfejlettebb fényképezőgépes kényelmi funkciókkal is: a fázisfelismerő AF és a kontraszt AF funkció a gyorsabb és pontosabb automatikus fókuszbeállítás érdekében, a következő generációs Pro Suggest (professzionális) mód 5 optimalizált szűrőbeállítást kínál, a Selfie Alarm megkönnyíti a felhasználók számára mára már rendkívül elterjedt selfie-k készítését, a tárgykövetéssel pedig a mozgó tárgyakról is tiszta, éles képek készülhetnek. Az összes funkciót egy egyszerű felhasználói felületen érhetik el a felhasználók, így minden szituációban könnyedén fotózhatnak, vagy készíthetnek videofelvételt (Full HD).

A kompakt, könnyedén hordozható Galaxy K zoom ergonomikus markolattal, és letisztult, elegáns formájával könnyen és kényelmesen simul a felhasználók kezébe. Ráadásul minden olyan funkcióval rendelkezik, melyeket a felhasználók egy csúcskategóriás Galaxy okostelefontól elvárnak, így például az ultra energiatakarékos mód, mellyel növelhetik az akkumulátor üzemidejét, a készülékből személyi edzőt varázsoló S Health Lite, vagy a Stúdió alkalmazás, amellyel a felhasználók könnyedén szerkeszthetik képeiket, videóikat.

Hálózat
LTE
4. kategóriás, HSPA+ 42Mbps
LTE 800/850/900/1800/2100/2600
HSPA+ 850/900/1900/2100
EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
3G
5-sávos HSPA+ 42Mbps
HSPA+ 850/900/1900/2100
EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
Kijelző
4.8 hüvelykes HD Super AMOLED kijelző (1280×720)
Processzor
Hatmagos: 1.3GHz x 4 (A7) + 1.7GHz x 2 (A15)
OS
Android 4.4 (Kitkat)
Fényképező
Fő(hátoldali): 20.7 Mega pixel 1/2.3 BSI CMOS Szenzor, 10x Optikai Zoom, optikai képstabilizátor,
          24-240mm, F3.1-6.3
Autófókusz-segítő LED
Másodlagos(előlapi): 2.0 Megapixel
ISO: Automata, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200
Sorozatkép: 3 kép másodpercenként autofókusszal
Formátumok: JPEG, PNG, GIF, WBMP, BMP, AGIF
Xenon vaku, 
SMART Mód, Profi mód(P/M), saját beállítások
Videó
Felvétel és visszajátszás: Full HD (1920×1080 /60p)
Kodekek : H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1, Sorenson Spark, MP43, WMV7, WMV8, VP8
Formátumok: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
Audió
Kodekek : MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, OGG (Vorbis), FLAC
Formátumok : MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
További funkciók
SMART Mód(28): automata„Pro Suggest”program, „Szép Arc” program, Shot & more, „Panoráma” és„Virtuális túra” program, „Gazdag tónus” beállítás, éjszakai mód, sorozatkép, önkioldó, manuális, gyerekfényképező, tájkép, hajnali, havas, makró, étel, buli/beltéri, mozgás-kimerevítő, vízesés, animált kép, hangoskép, körkép, sziluett, naplemente, tüzijáték, fényjáték
AF/AEelkülönítés, Tárgykövetés, Stúdió, Mosoly-, és pislogásérzékelő
Ultra-energiatakarékos mód
Gyerekmód
S-Health Lite
Google szolgáltatások
Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube
Kapcsolatok
Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, HT40,
Bluetooth®: 4.0 BLE
USB: USB 2.0
NFC
A-GPS + GLONASS
Érzékelők
Gyorsulásmérő, giroszenzor, közelségérzékelő, geomágneses érzékelő, fényérzékelő
Memória
RAM: 2GB
Belső memória: 8GB
MicroSD bővítőhely: micro SDSC (2GB-ig garantált működés), micro SDHC (32GB-ig garantált működés), micro SDXC (64GB-ig garantált működés)
*A felhasználható memória a rendszerfile-ok miatt kevesebb lehet az összes memóriánál. A felhasználható memória régióktól és támogatott nyelvektől függően eltérhet, és szoftverfrissítés során változhat.
Méretek
137.5 x 70.8 x 16.6(20.2)mm, 200g
Akkumulátor
2,430mAh
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
690FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles