10.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

A Nikon újraértelmezi a szuper-telefotó fogalmát az új AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR objektív segítségével

Amszterdam, Hollandia, 2015. augusztus 4.A Nikon leleplezi legújabb nagy zoomos objektívjét, és bemutatja a sokoldalú szupertelefotóban rejlő legújabb lehetőségeket. A legújabb technológiákkal felvértezett AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR objektív hihetetlen átfogásra képes.

Akár az élővilág, a madarak, a repülőgépek vagy a gyors sportok fényképezése a feladat, ez a sokoldalú, vadonatúj, FX formátumú zoomobjektív mindig megbízható teljesítményt nyújt. A 200-500 mm-es tartomány fantasztikus átfogást jelent, az állandó f/5.6 rekesz pedig egyenletes sebességet és kiváló mélységélesség-szabályozást tesz lehetővé a teljes zoomtartományban. A teljesítményre sem lehet panasz: optikai felépítése 19 elemből áll 12 csoportban, emellett pedig három ED üvegelem gondoskodik a színeltérés minimalizálásáról. A jelenlegi NIKKOR termékcsalád leghosszabb rögzített rekesszel rendelkező objektívjeként az új NIKKOR 200-500 mm objektívet a Nikon legújabb rázkódáscsökkentő (VR) technológiájával is felszerelték. A nagy tudású rendszer segítségével akár 4,5 lépésközzel hosszabb záridővel lehet fényképezni, a gyors események megörökítését pedig SPORT VR mód segíti. A Nikon exkluzív Silent Wave Motorja emellett gyors automatikus élességállítást (AF) is kínál. Az elektromágneses rekesszel még gyors sorozatfelvételek készítése közben is stabil az AE-szabályozás.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere szerint: „A szupertelefotó-objektívek beszerzése rendszerint komoly beruházás, így sok lelkes fotós kénytelen a minőségen spórolni. A Nikon legolcsóbb, 300 mm fölötti gyújtótávolságú szuper-telefotó objektíveként az új 200-500 mm-es objektív izgalmas lehetőséget teremt azon fényképészek számára, akiknek még nagyobb átfogásra van szükségük távoli témák megörökítéséhez.”

Kompromisszumok nélküli teljesítmény

Az AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR objektív tovább folytatja a képalkotó technológiát hagyományosan továbbfejlesztő Nikon termékek sorát. A nemrég fejlesztett, a rázkódáscsökkentő (VR) rendszerbe épített SPORT VR mód révén az objektív kiválóan megbirkózik a mozgó témák – például repülő madarak vagy gyors sportágak – megörökítésével. A SPORT VR mód különösen akkor nagyszerű segítség, amikor a fényképésznek pánoznia kell a téma követéséhez. Ez a mód nagy sebességű mozgásnál is stabilan tartja a keresőben látható képet, és a kikapcsolt VR esetén rendelkezésre állóhoz hasonló sorozatfelvételi sebességet eredményez.

Nézz a távolba!

A teljes zoomtartományban elérhető f/5.6 rögzített maximális rekesz mellett az AF használatára is van lehetőség, ha 1,4-szeres telekonvertert csatlakoztat egy f/8 rekeszértékkel kompatibilis fényképezőgéphez.

Az AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR zoomzáró kapcsolóval is rendelkezik, amely akkor is biztosan rögzíti az eszközt, ha épp nincs használatban, a levehető állványtalp pedig állvánnyal fényképezés közben stabilizálja az objektívet. Az objektívhez emellett levehető objektív-fényellenzőt és puha tokot is mellékeltek.

Ha bővebb tájékoztatást szeretne kapni a Nikon díjnyertes termékeiről, látogasson el a következő webhelyre: www.europe-nikon.com

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles