16.8 C
Budapest
Tuesday, May 21, 2024

Magyar siker az Év Asztrofotósa pályázaton: Fényes Lóránd a legjobb newcomer!

A tegnapi londoni gála hazai füleknek legkellemesebb híre: Fényes Lóránd nyerte a Brit Királyi Obszervatórium és a Sky at Night magazin által megrendezett, 2 000 000 Ft összdíjazású Astronomy Photographer of the Year 2012 nemzetközi fotópályázat kategóriadíját newcomer kategóriában.

A negyedik éve meghirdetett rangos nemzetközi versenyre idén több mint 800 csillagász és asztrofotós küldte be a felvételeit. Idén külön kategóriában indulhattak a kezdő asztrofotósok, azaz akik a kép készítése előtt egy évnél nem régebben kezdték az égbolt csodáinak megörökítését. Fényes Lóránd 2011 elején kezdett komolyan foglalkozni az asztrofotózással, idén indult a versenyen először, a díjnyertes “Elefántormány” 34. képe. (!)

A sejtelmes és gondolatébresztő képről Marek Kukula zsűritag véleménye: “Van valami baljóslatú a tornyosuló por- és gázoszlopban. Lehetne akár egy sci-fi regény címlapja vagy egy ’70-es évekbeli rocklemez borítója is.”

A kép szerepel majd a Brit Királyi Obszervatórium évkönyvében, a Sky at Night magazinban és több helyen láthatja majd a közönség nagy méretben kiállítva. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk az alkotónak!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
759FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles