12.6 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

A Huawei és a Leica Camera együttműködést kötött az okostelefon fényképezés megújításáért

London, 2016. február 25. – A Huawei fogyasztói üzletága és a Leica Camera AG a mai napon bejelentette, hogy hosszú távú stratégiai együttműködésbe kezdett. A két cég közötti partneri megállapodás felöleli a kutatás-fejlesztés, a design, mérnöki munka, a felhasználói élmény, valamint a marketing és a kereskedelmi terjesztés területeit.

A Huawei – építve eddigi eredményeire – a fotográfiában a világ legikonikusabb nevével, a Leica Camerával kötött megállapodást. Az ikonikus prémium fényképezőgépeket gyártó Leica Camera több mint 100 éve készíti a street photography úttörői körében rendkívül népszerű könnyűsúlyú kameráit és világszínvonalú optikai lencséit. Az ötletes optikai műszaki megoldásokat és a hihetetlen szakmabeli hozzáértést bíró, piros pontos márkajelzésükről felismerhető Leica kamerák megtestesítik a német mérnöki tudást. Ezek a készülékek jelenleg is népszerűek azon felhasználók körében, akik a Leica kamerák által készített jellegzetes fényképek rajongói. Ezen mesterművek gyártása mellett a Leica támogatja a kiemelkedő fotósokat és a feltörekvő tehetségeket szerte a világon.

Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának elnöke elmondta: “Ezzel az új, rendkívüli együttműködéssel széles ügyfélkörünk és fogyasztóink számára két szakértő márka legjobb tudásának harmonikus összekapcsolását kínáljuk, amely kombinálja az innovációt és a designt, javítja a felhasználói élményt, és a rendkívüli képminőség megalkotásával a technológia fejlődését segíti elő. A Leica a fényképészet világának egyik legendája. Hiszünk abban, hogy egyetlen más gyártó sem forradalmasította meg az iparágat olyan mértékben, mint ők. A Huawei számára a kivételes minőség elsődleges szempont, a Leica pedig első osztályú az iparágában”

„A Huawei és a Leica Camera közötti stratégiai együttműködés két gyorsan növekvő és globálisan aktív márka törekvését mutatja, amely arra irányul, hogy tágítsák a technológia határait. Innovatív erejük és prémium színvonaluk mellett mindkét cég rendíthetetlen elkötelezettséget tanúsít a kiváló minőség iránt. A Huawei-jel kötött technológiai partnerség egy kitűnő lehetőség a Leica Camera számára arra, hogy már bizonyított optikai szakértelmét bemutassa egy új termékszegmensben is, és belépjen a mobil készülékek izgalmas üzleti területére. Az okostelefonok rendkívül fontos közreműködők a fotózás világában, és utat nyitnak a Leica számára új célcsoportok és alkalmazási területek felé.” – nyilatkozta a Leica Camera AG vezérigazgatója, Oliver Kaltner.

„Az, hogy a Leica márka elnyerte a „legendás” jelzőt, hosszú évek innovációjának, precíz és minőségi munkájának eredménye. Nagy örömömre szolgál, hogy a Leica Camera átfogó szaktudását adhatja a Huawei-jel kötött hosszú távú kooperáció során, amelynek célja, hogy az okostelefonos fotózást a minőség egy új szintjére emelje.” – hangsúlyozta Dr. Andreas Kaufmann, többségi tulajdonos és a Leica Camera AG felügyelő testületének elnöke.

A Huawei és a Leica az együttműködés további részleteit a későbbiekben osztja meg.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles