14.2 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

EISA hírek 2015-16 – Sony: a7 II, DSC-HX90/V, FE 90mm F2.8 Macro G OSS

A Sony hat elismeréssel gazdagodott a 2015-ös EISA díjátadón, melyből a következő 3 kapcsolódik a fotográfiai iparághoz:
Az európai professzionális kompakt fényképezőgép kategóriának a győztese: Sony α7 II
Az európai kompakt fényképezőgép utazáshoz: Cyber-shot DSC-HX90/V
Európai kompakt objektív: Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS

A Sony idén hat elismeréssel zárta az EISA (European Imaging and Sound Association) – a képalkotás és szórakoztatóelektronikai szaklapok legnagyobb európai szövetségének – díjátadóját. Az EISA elismert szervezete az európai szaktekintélyek véleménye alapján elemez és értékel rengeteg terméket. A Sony hat díja a vállalat folyamatos elkötelezettségét mutatja a stílusos és tartós, innovatív termékek fejlesztése és gyártása terén.

Európai professzionális kompakt fényképezőgép: Sony α7 II
Az α7 II egy igazi professzionális full frame kompakt fényképezőgép, amely hatalmas képalkotási potenciállal rendelkezik egy pillekönnyű testben, és így versenybe száll akár a digitális tükörreflexes gépekkel. A 24,3 megapixel full frame érzékelő hihetetlenül magas dinamikatartományú képeket eredményez alacsony zajszinttel és magas fényérzékenységgel, emellett a Fast Hybrid automata fókusz gyors és pontos fókuszálást biztosít. A magnézium test és markolat elődjéhez képest egy teljesen új tapintási élményt és használatot nyújt, emellett a beépített 5 tengelyű képstabilizátor rendkívül előnyös, ha a gépet kézben tartva közelképet fotózunk, vagy hosszú záridővel készítünk képet. Éppen ezért, az α7 II egy komoly alternatíva a full frame digitális tükörreflexes gépekkel szemben.

Európai kompakt fényképezőgép utazáshoz: Cyber-shot DSC-HX90/V
A Sony Cyber-shot DSC-HX90/V modellje a világ legkisebb , 30x-os optikai zoomobjektívvel és beépített elektronikus képkeresővel rendelkező kompakt kamerája. A ZEISS Vario‐Sonnar T* objektív erőteljes, 24-720 mm-es hatótávolságot biztosít, melynek köszönhetően bármit lefotózhatunk utazásaink során. Az elektronikus képkereső lehetővé teszi a szemmagasságban történő fotózást, különösen hasznos erős fénynél, és ha nincs rá szükség, visszahúzható a fényképezőgép házába. Az LCD-kijelző 180° fokban kihajtható, így minden szögből lehetővé teszi a kreatív fényképezést. A készülékkel videofelvétel is nagyon jó minőségben, 1080/60p-ben készíthető, továbbá a HX90V modell rendelkezik beépített GPS -szel, mindkét modell pedig NFC és Wi-Fi kapcsolódási lehetőséggel. Így ez egy tökéletes, akár zsebben is elférő, utazásokhoz ideális fényképező, amit bárhova magunkkal vihetünk.

Európai kompakt objektív: Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS
A Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS valószínűleg kategóriájának legjobb objektíve, mely néhány olyan teszteredményt produkált, melyet az EISA szakértői még soha nem láttak. Képe hihetetlenül éles, még a legnagyobb rekesznyílással készült képek sarkában is, és minimálisra csökkenti a színeltolódást. Kontrasztszintje remek képek készítését teszi lehetővé, és az f/2.8 gyönyörű homályosítást eredményez, a lekerekített blendenyílásnak köszönhetően egyenletes tónusátmenettel. A tartós minőség, a zajtalan fókuszálás és a hatásos optikai stabilizálás miatt ez a legjobb minőségű objektívek egyike.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles