6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Egyenesen Las Vegas-ból Budapestre

Hozzánk is megérkeztek a Sony CES-en bemutatott újdonságai.

Mintha személyesen nekem tartottak volna bemutatót a Sony hazai és külföldi szakemberei, köztük egy kimonóba öltözött hölgy, aki így próbálta elrejteni azt a tényt, hogy ő a Sony egyik fejlesztőmérnöke …

Bemutatóteremről, bemutatóteremre járva igyekeztünk feldolgozni azt a rengeteg információt és termékféleséget amit elénk tártak.

Titokban azért a fényképezőgép bemutatóterem felé kacsingattunk, hogy kiéljük kíváncsiságunkat a vadiúj objektívek és gépek között.

Az eseményt egy Sony telefonnal (Z3 Compact) fotóztam, amiből ízelítőt a Képek fülön nézhetünk meg.

***

A Sony legfrissebb termékei, amelyeket a 2016-os International Consumer Electronics Show-n (CES) bemutattak Las Vegasban, végre Európába is megérkeztek. A Sony közép- és délkelet-európai központja székhelyén megrendezett sajtótájékoztatón a 2016-os televíziós, digitális képalkotói, illetve videós és hang újítások demo-verzióit mutatták be a Sony szakértői.

„Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy a Sony új, eredeti technológiát és eszközeit bemutathattuk a nagyközönségnek. Reméljük, hogy a termékeinken keresztül át tudjuk adni szenvedélyünket a minőség és az érték iránt” – nyilatkozta Takahito Uesugi, a Sony közép- és délkelet-európai központ vezetője.

Digitális képalkotás – Újraélni a legkiválóbb pillanatokat a legjobb felszereléssel

A fotózás, filmipar rajongói és szakemberei különösen izgatottan várták az új Sony készülékeket, hiszen a kifogástalan végeredmény felhasználóbarát felületekkel hozható létre. A Sony család új tagjaival a rajongók megtalálhatják a tökéletes eszközt ízlésüknek és igényeiknek megfelelően.

Az egyik ilyen új kütyű a nemrégiben bejelentett Alpha 6300, páratlan 4D FOCUS™-rendszerrel, amely képes lezárni a fókuszálást mindössze 0,05 másodperc alatt.

A kalandok szerelmesei élvezni fogják az új Sony Action Cam készüléket, a HDR-AS50R-t, amely ideális társ a kiváló minőségű videók készítésében, mind a földön, a víz alatt, és hála a Live View Remote-nak, akár a távolból is. A legkorszerűbb funkcióknak köszönhetően, mint amilyen például a SteadyShot képstabilizátor, az Action Cam Full HD 100 fps sebességű felvételre képes, és a 4K idő/eltelt hatások a forgatást könnyedén akciódús sorozattá teszik.

TV – Az életre kelt moziélmény

Új generációs készülékek a Sony TV szektorából is érkeznek, amelyek elképesztő képernyő technológiát hoznak. A sort megkezdve rögtön itt van a HDR10 (magas dinamikatartománnyal), amely meghatározza az új viszonyítási alapot a TV szabványokra; folytatva a CES-en bemutatott legújabb fejlesztésekig, a Sony továbbra is prémium minőségű videó- és hangélményt kínál.

A felhasználók szó szerint látni fogják a különbséget, hiszen köszönhetően a kiemelkedő 4K felbontással együtt érkező HDR-nek a cél az, hogy fokozottabb színintenzitás, nagyobb kontraszt és fényerő kerüljön előtérbe. Az új Sony televíziókat „4K HDR” logóval látják el, ezzel garantálva a látványos vizuális élményt.

A 4K HDR TV sorozat képviselőjeként, az új BRAVIA X93C sorozat az újonnan kifejlesztett Slim háttérvilágítású meghajtó technológiával rendelkezik, amely figyelemre méltó képminőséget és elegáns, karcsú kialakítást biztosít egyszerre. Az X-tended Dynamic Range PRO-val kombinálva háromszor szélesebb fényerőt hoz életre, összehasonlítva a hagyományos LED háttérvilágítású TV-vel, valamint a Triluminos kijelző minden jelenetet élénkebbé varázsol.

Köszönhetően a stílusos, szuper-vékony kialakításnak, az XD93 készülékeket mesterműként tarthatjuk számon minden falon, vagy szekrényben, miközben a kábelrendező a készülék hátoldalán kifogástalan rendet tart. Ráadásul a fogyasztók élvezhetik a speciális felhasználói felületet és a hangalapú keresést, amely bármilyen tartalmat megnyit, a filmektől és tévéműsoroktől kezdve a hasznos alkalmazásokig.

A konferencia látogatóinak lehetőségük nyílt megtapasztalni a Backlight Master Drive technológiát, amely a 4K HDR-t egy következő szintre emeli. Ez a tulajdonság tesz minden fekete árnyalatot sötétebbé és minden világosat fényesebbé, így minden jelenet hihetetlenül vonzóvá és valóságossá válik. Együttműködve az X-tended Dynamic Range PRO-val a képek mélyebb és gazdagabb színeket és kivételesen széles dinamikatartományt kapnak.

Audió – A hang erejét érezve

Az IFA bemutatása óta népszerű h.ear sorozat, három új készülékkel bővült – ezzel erősítve a páratlan nagy felbontású audió hang tisztaságát és a jellegzetes, színes designt.

Az EXTRA BASS (XB) termékek sorozata is korszerűsödött az MDR-XB650BT fejhallgatóval, az SRS-XB3 és SRS-XB2 vezeték nélküli hangszórókkal, valamint a GTK-XB7 nagyteljesítményű audió-rendszerrel. Ezek a termékek garantáltan minden bulit felráznak, lélegzetelállító hangzásuknak köszönhetően a legmenőbb zenei fesztiválok koncertjeinek első sorában érezhetjük magunkat.

A Sony a lemezjátszók rajongóinak is készített egy külön terméket, így boldogan fedezhetik fel az új Sony lemezjátszó PS-HX500 képességeit. Ez az eszköz a zene minden formájának tiszteletet kölcsönöz, az egyedülálló képességnek hála az ismerős hangot nagy felbontású digitális fájlokká varázsolja, hogy útközben is élvezhető legyen.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles