3.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

A Canon megvásárolja a Lifecake-et

Sajtóközlemény

Családi fotók megosztására tervezett alkalmazással bővülnek a Canon digitális szolgáltatásai

Budapest, április 28. – A Canon bejelentette, hogy megvásárolja a Lifecake nevű brit startup céget, amely egy kifejezetten családi fotók megosztására és rendszerezésére tervezett szolgáltatást fejlesztett ki. A vállalat ezzel újabb lépést tett afelé, hogy a felhasználók ne csak mint készülékgyártóra, hanem komplett megoldásokat nyújtó cégre gondoljak, ha a Canonról van szó.

A népszerű Lifecake olyan intuitív idővonalas felületet biztosít a gyerekekről készült fotóknak és videóknak, amely egy hagyományos képgalériáknál sokkal érzékletesebben és izgalmasabban mutatja be a gyerekek növekedését napról napra. A Lifecake-et nem csak androidos és iOS-es applikációként lehet használni, böngészőből is elérhető. Az oldalon a családdal és az ismerősökkel online lehet megosztani a családi albumokat, de akár fotókönyvet is lehet rendelni róla a fényképekből.

„Manapság sokkal több fotót készítünk sokkal több fajta eszközzel, mint valaha bármikor, a rengeteg felvétel között azonban sokszor már elveszünk. A Lifecake egy olyan új tagja lesz a Canon digitális szolgáltatásainak, amely lehetővé teszi a családok számára, hogy rendezetten tartsák kézben az egyre nagyobb számban készülő fotóikat” – nyilatkozta Alberto Spinelli, a Canon Europe digitális szolgáltatásokért felelős igazgatója. Nicholas Babaian, a Lifecake alapítója és elnök-vezérigazgatója szerint a Canon révén szolgáltatásuk sokkal több felhasználót érhet majd el.

A Canon tavaly nyáron, az irista nevű felhőtárhely-szolgáltatással nyitott elsőként a digitális szolgáltatások irányába, melynek fejlesztése Magyarországon folynak. Az irista szolgáltatásait idén február óta az Adobe Lightroom szoftverből is közvetlenül el lehet érni.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles