12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

A Canon a 110 milliomodik cserélhető EF objektív elkészültét ünnepli

Budapest, 2015. július 8. – Új mérföldkőhöz érkezett a Canon az objektívgyártás területén: legyártotta ugyanis a 110 milliomodik EF-sorozatú cserélhető objektívét is – egy ultranagy látószögű EF 11-24mm f/4L USM zoomobjektívet.

A Canon egyik védjegyének számító cserélhető EF objektív-sorozat gyártása 1987-ben kezdődött az utsunomiyai üzemben – az első EOS sorozatú tükörreflexes fényképezőgép megjelenésével együtt. Azóta is világszerte növekszik a kereslet a felhasználók széles köre által kedvelt Canon EOS termékek és objektívek iránt. Az igények kielégítése érdekében a gyártás ma már négy bázison történik.

A Canon fennállása óta mindig is arra törekedett, hogy lendületet adjon a fotózás és a képalkotó technológiák iparágának, így ennek megfelelően számos újdonsággal jelentkezett, például az ultrahangos motorral (USM) működő objektívvel, a képstabilizátor (IS) technológiával, a többrétegű diffrakciós optikai (DO) lencsetaggal és a Subwavelength Structure Coating (SWC) elnevezésű tükröződéscsökkentő technológiával.

2015 februárjában bemutatott, és most 110 milliomodikként legyártott EF objektív az EF 11-24mm f/4L USM, 11 mm-es minimális fókusztávolságának köszönhetően a világ legszélesebb látószögével büszkélkedhet . Az új tervezésű optikai kialakítással készült objektív három olyan aszférikus lencsét foglal magában, amelyek maximális képminőséget és minimális torzítást garantálnak.

A vállalat gazdag EF objektív termékcsaládjában jelenleg összesen 71 modell található, köztük a digitális filmkészítéshez készített EF Cinema objektíveket is. A Canon magas szintű szakértelmére építve folyamatosan fejleszti képalkotó technológiáinak gazdag tárházát. Kivételes és megbízható objektívek, valamint fényképezőgépek gyártására törekszik, miközben megállás nélkül gazdagítja a fotó- és videókészítés terén meglévő ismereteket. A Canon termékkínálata a fotósok valamennyi igényét kielégítik – a kezdőktől egészen a képzett amatőrökig és a professzionális felhasználókig.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles