6.3 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Bejelentették a magyar nemzeti díj nyertesét a világ legnagyobb fotópályázatán, a 2016-os Sony World Photography Awards versenyén

  • A legjobb képet magyar fotós készítette a 2016-os Sony World Photography Awards versenyén
  • A nyertes képet a londoni Somerset House falai között állítják ki április 22. és május 8. között
  • A képek elérhetőek a press.worldphoto.org oldalon

2016. március 16: A magyar fotóst, a 34 éves Potyó Imrét tegnap tüntették ki a magyar nemzeti díj nyerteseként, a világ legnagyobb fotópályázatán, a Sony World Photography Awards versenyen.

Potyó a „Tánc a csillagokkal” című győztes képét választották a legjobb, magyar fotós által készített felvételnek a tíz Nyílt kategória nevezői közül.

Potyó, aki tudományos kutatóként tevékenykedik Gödön, egy Sony ILCE-7M2K készüléket nyert. Ezen kívül a 2016-os Sony World Photography Awards kiállítás résztvevője is lesz a nyertes kép, amelynek a londoni Somerset House ad otthont április 22. és május 8. között, továbbá a Sony World Photography Awards könyv éves kiadásában is közzéteszik. A kiállításon az érdeklődők találkozhatnak még a győztes és a továbbjutott képekkel is a Professzionális, Nyílt és Ifjúsági kategóriákban, emellett pedig megtekinthető lesz a japán származású Rongrong & inri képzőművészeti- és fényképművészeti alkotópáros első nagy európai bemutatója is, akik a „Kiemelkedő Munka a Fotózásért” díját kapják meg idén. A nyertes kép a „Tánc a csillagokkal” nevet viseli, mely egy csodálatos fotó, amely a dunavirágok rajzását örökítette meg a Rába folyó (a Duna egyik mellékága) mentén, Nyugat-Magyarországon.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles