Skip to Navigation

FFS Szerda: ARCHÍV. Peternák Miklós előadása felvételről

A digitális örökség és a mediamuseum.c3 projekt - Peternák Miklós előadása Cusanus írja: „...a jelen vagy a “most”, amely magában foglal minden időt, nem ebben az érzékelhető világban van, hanem az értelem világában, hiszen a jelen érzékekkel fel nem fogható.” Archívnak tekintjük, amire valamiféle múltként gondolunk. Mi ennek az értelme az internet korában? Archív lenne mindaz, ami az érzékelhető világból átmenthető az értelem világába, vagyis a jelenbe? Mi a múzeum, mi az archívum és mi közük egymáshoz vagy hozzánk?

Fotópályázatok


A vezetés élmény! - fotó és videópályázat

ajánljuk - fotópályázat

2014. Augusztus 21. Csütörtök (All day) - 2014. Október 15. Szerda (All day)

A vezetés élmény. A hazai tájakon és rejtett útvonalakon való autózáshoz mindannyiunknak különleges emlékei kötődnek. A Shell fontos küldetésének tekinti, hogy a vezetést minden autós számára egyedülálló élménnyé varázsolja, ezért most egy rendhagyó kezdeményezés keretében keresi Magyarország 10 legizgalmasabb autós útvonalát.


Fotóporta 2014

fotópályázat

2014. Szeptember 15. Hétfő (All day) - 2014. Október 15. Szerda (All day)

Megmutatnád a portfóliódat? Építenéd külföldi fotós kapcsolataidat? Téged is várunk szeretettel az idei Fotóportára!

A Magyar Fotóművészek Szövetsége a FUGA Budapesti Építészeti Központ és Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója közös szervezésében idén is jelentkezik a Fotóporta nemzetközi portfólió konzultáció.


Indul a Nikon Photo Contest 2014–2015-ös évadja

fotópályázat

2014. Szeptember 15. Hétfő (All day) - 2014. December 15. Hétfő (All day)

A 35 éves verseny most első alkalommal bármilyen típusú eszközzel készített pályaművet elfogad


Halászbástya étterem és a tüzijáték - fotópályázat

fotópályázat

2014. Augusztus 20. Szerda (All day) - 2014. Szeptember 01. Hétfő (All day)

A Halászbástya Étterem nyílt fotópályázatot hirdet „A Halászbástya Étterem és a tűzijáték” címmel. A pályázaton amatőr és professzionális fotósok egyaránt indulhatnak.

A fotópályázat lényege, hogy a 2014. augusztus 20-án megrendezésre kerülő ünnepi tűzijáték ideje alatt olyan jó minőségű, nagy felbontású képek készüljenek, amelyeken a tűzijáték és a Halászbástya Étterem egyaránt jól látható.

Nevezni kizárólag 2014. augusztus 20-án készült digitális felvételekkel lehet.
Az elkészült műveket 2014. szeptember 1-jén éjfélig lehet feltölteni a következő helyre:


Medvesi Fotós Maraton

fotópályázat

2014. Október 11. Szombat (All day) - 2014. November 15. Szombat (All day)

A Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. meghirdeti az alábbi fotópályázatot:

2014. október 11-12-én kerül megrendezésre a világ első határon átnyúló geoparkjában a Medvesi Fotós Maraton. A szervezők 48 órán keresztül biztosítanak programokat a résztvevőknek annak érdekében, hogy megismerjék, felfedezzék ennek a kevéssé ismert, ugyanakkor változatos, természeti értékekben gazdag tájnak, a Medves-vidékének az értékeit. A program részeként éjszakai fotózásra is lehetőségük nyílik a részvevőknek, mely során a rendezők kivilágítják a középkori várromokat.

További információk a programról:


Fotózd a gólyákat! - fotópályázat

hazai fotópályázat - fotópályázat

2014. Július 01. Kedd (All day) - 2014. Szeptember 30. Kedd (All day)

A Cserhát Természeti és Kulturális Értékeiért Alapítvány és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sikeres pályázatának eredményeként, a Svájci Civil Alap támogatásával valósul meg az Északi gólyahír elnevezésű projekt.


Budapest külföldi szemmel

hazai fotópályázat - fotópályázat

2014. Június 24. Kedd (All day) - 2014. Július 27. Vasárnap (All day)

Fotózz és mutasd meg, mit jelent számodra Budapest! €10 000 összérték feletti szakmai- és közönségdíjak, minden nevező számára ajándék szállás az Apartment Hotel Vivaldi Budapest-ben!

• Vannak magyar barátaid vagy emlékeid Magyarországról? Voltál már Budapesten? Vagy épp jelenleg is Budapesten dolgozol vagy tanulsz? Akármelyik is igaz, nevezd a fotóidat a „Budapest külföldi szemmel” fotópályázatra!


ZöldPixel2014 fotópályázat

fotópályázat

2014. Május 18. Vasárnap (All day) - 2014. Július 18. Péntek (All day)

A Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont és a Mi kisvárosunk. hu – Budakeszi Családi Magazin internetes hírportál digitális fotópályázatot hirdet „Zöld Pixel 2014 – Budakörnyéki Turisztikai és Természetfotó pályázat” néven, hagyományteremtő szándékkal.

A pályázat célja:


Nemzetközi Magyar Fotópályázat 2014

Fotópályázat - fotópályázat

2014. Június 30. Hétfő (All day) - 2014. Június 08. Vasárnap (All day)

Nemzetközi Magyar Fotópályázat
2014.

Beérkezési határidő: 2014. augusztus 8.

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége fotópályázatot és kiállítás sorozatot rendez a magyar és a határainkon túl élő és alkotó, magukat magyar nemzetiségűnek valló fotográfusok részére. A tárlat célja bemutatni és népszerűsíteni mindazon magyar alkotók munkásságát, akik a Kárpát-medencében, vagy azon is túl, gazdagítják az egyetemes fotókultúrát, ugyanakkor művészeti tevékenységükkel kapcsolatokat teremtenek a különböző országok, népek és kultúrák között.


VI. Nemzetközi fotópályázat Kiskunfélegyháza 2014

Fotópályázat - Kiskunfélegyháza - nemzetközi - nemzetközi fotópályázat Kiskunfélegyháza - Pályázat - fotópályázat

2014. Június 25. Szerda (All day) - 2014. Július 23. Szerda

A beküldött fotókkal szemben támasztott követelmények:
A pályázaton bárki részt vehet. A beküldendő képek témája kötetlen. Egy pályázó maximum 5 db fekete-fehér vagy színes fotót küldhet be 1 példányos nevezési lappal .
A pályázaton 5 évnél nem régebbi, olyan papírképek nevezhetők, melyeknek hosszabbik oldala minimum 30 cm és a szervező által kiírt korábbi fotópályázatokon még nem kerültek kiállításra. A fotókat 30 x 40 cm méretű, 2mm-nél nem vastagabb hordozón kérjük benyújtani.

Tartalom átvétel

Hozzászólások: