Skip to Navigation

Tér-érzet fotókiállítás

Frissítve:
2013. március 07.
13:20
| Készítette: Darányi Zsolt (NoGun)
már08 18:00

Tér-érzet fotókiállítás

2013. március 08.
18:00
 - 
2013. április 05.
22:00

Események

Kalmán-Farkas Nóra - Mátyás templom
Kalmán-Farkas Nóra - Mátyás templom

A tárlat képeit a FotóOktatás.hu szabadiskola Kezdő alkotó fotográfus tanfolyama végzett és vizsgázott hallgatói készítették.

Nyitvatartási idő: hétfőtől-szombatig 10-től 22 óráig, vasárnap 10-től 20 óráig.

A kiállítás – melyet Imre Tamás AFIAP fotóművész nyit meg – 2013. április 5-ig tekinthető meg a kávézóban.

Tér-érzet: a tér nem más, mint a formák és azok távolságának fizikai jelensége. A távlat – perspektíva – érzékeltetése csak egyik összetevője e fizikai jelenségnek, mindez nem lenne izgalmas fények nélkül. A fény nemcsak az élet legfontosabb forrása, de az általa keltett árnyékok teszik többek között izgalmassá a fotográfiát. Fotóiskolánk (fotooktatas.hu) alkotó fotográfusai mind sikerrel elsajátították az alapokat, s amint a falra került fotók bizonyítják, jól élnek e remek lehetőségekkel. Alkotó fotósaink saját stílusukban, de mindenképpen a fotóművészet iránti alázattal a perspektíva és a fények tudatos felhasználásával hozzák létre képeiket.

Fotók sokasága található családi albumokban, közösségi portálokon, weblapokon – meglehetősen vegyes színvonalon. Sajnos kevés fényképező ember fordít gondot a képminőségre, pedig mai digitális világunkban már nem elég élesen leképezni egy tárgyat vagy személyt.

Az igazán értékes alkotásokat fénnyel-képpel és ésszel készítjük. Ezért is hívja a magyar nyelvtan „fény-kép-észnek”. A kiállított alkotások egyedisége pedig arra mutat rá, hogy ezt az eszközt milyen sokféleképpen lehet alkalmazni a művészetre érzékeny közönség szolgálatában.

Képek

Képek száma: 5 darab
Barkó Rózsa - Pillér-őr
Bencsik Viktória Timea - Magaslati korlátok
Kalmán-Farkas Nóra - Mátyás templom
Kiss Krisztina dr - Csigafejlődés
Révész Nikolett - Szerelem piramis

Térkép

Helyszín: 
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
Tartalom átvétel

Hozzászólások: