2.7 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Tink Thank Shape Shifter™ hátizsák

Nem véletlen, hogy a hátizsák elnevezése mellett ott van a márkavédjegy, hiszen ez a táska szinte semmiben nem hasonlít arra, ami a „fotós hátizsák” fogalomról bárkinek korábban eszébe jutott, maximum abban, hogy ezt is a hátunkon viselhetjük.

A zsák méretezése a mindennapos használathoz ideális. Szélessége és magassága nagy, így a készülékek nagy felületen, de egyetlen sorban, „laposan” helyezhetjük el a belsejében. A vékony zsák pedig jól használható a városi tömegközlekedésben, hiszen nem kell minduntalan levenni vállunkról, hogy ne zavarjunk vele másokat. Ugyanez a tulajdonsága az erdőben is jó szolgálatot tehet, mivel kisebb eséllyel akad bele az ágakba és súlypontja testünkhöz közel helyezkedik el, így mászás, hajolás közben is kevésbé zavar. A hátizsák vastagságát, a bepakolt felszereléstől függően tovább csökkenthetjük, hiszen egy zipzárral a táskát egészen vékonyra húzhatjuk össze, így munka közben, amikor a gép nem a táskában van, szinte észre sem vesszük, hogy a táska a hátunkon van.

A fényképezőgép és kiegészítők elhelyezése a tároló rekeszben sem mindennapi. Az egyes eszközöket külön, az eszközöket jól védő neoprénből készült zsebekbe csúsztathatjuk be, amelyek a zsák függőleges helyzetében, az elülső részt teljesen lenyitva, felülről hozzáférhetők, így a bennük elhelyezett holmi menet közbeni nyitáskor sem eshet ki. És … igaz nem erre találták ki, de munka közben, a zsákot a mellünkre véve, minden a kezünk ügyébe esik.
A zsebeket fixen beépítették a hátizsákba, így átrendezésükre nincs mód. A hat zsebbe 1-2 gépváz és 3-4 objektív fér el. A zsebek mérete miatt viszont egy portrémarkolattal felszerelt félprofi-profi kamera csak egyetlen zsebben ér el, ott is szűkösen.

A fő tároló rekesz mellett külön helyet alakítottak ki a hátrésznél egy legfeljebb 17 hüvelykes notebook számára, ami ellentétben más hátizsákokkal, szintén felülről nyitható (és nem oldalról!), így a notebook akkor is biztonságban van, ha elfelejtjük behűzni a zipzárt. További három rekesz vagy zseb az apróságok és kiegészítők elhelyezésére szolgál. Ezek egy részének a kialakítása megakadályozza, hogy a benne lévő tárgyak oldalt kicsúszhassanak, így kiválóan alkalmasak az olyan apróságok, mint akkumulátor, vezetékek és egyebek tárolására. A zsákon belül további apró, tépőzáras zsebek vannak, amikben a memóriakártyákat tárolhatjuk biztonságosan, és tartalmaz egy teljesen vízhatlan irattartó rekeszt is. A zsák elején pedig alul és felül 2-2 fület alakítottak ki, ahova az állvány (tripod és monopod is) rögzítéséhez szükséges, a hátizsákhoz mellékelt hevedereket csatlakoztathatjuk, és nem feledkeztek meg a szintén tartozék kék színű esővédő huzatról sem.

A zsák hátra felfekvő részét több párnából alakították ki, amelyek között hézagokat hagytak, a hő elvezetése érdekében, amit a felfekvő felületek borítása is segít. A vállpántok huzatai is jól szellőzik. A pántok több irányban is szabadon állíthatóak és ergonomikusan formázottak, így a hölgyek is kényelmesen szállíthatják fotós felszerelésüket. A hátizsák derékszíja lecsatolható, és helyette egy, a zsák alján kialakított tépőzáras nyílásba a ThinkTANK moduláris öve csatlakoztatható, amelyre további kiegészítő tokokat szerelhetünk.

A hátizsák talán ez egyik legjobb, ami a kereskedelemben kapható. Egyedi megoldásai egyszerűvé és kényelmessé teszik a használatát a mindennapokban, hiszen a felszerelés a legjobb módon szállítható, szükség esetén pedig egy két kiegészítő tokkal gyorsan hozzáférhetővé is tehető, így nem kell választanunk a gyorsaság és a kényelem között, ami a legtöbb fotós táska esetében dilemmát jelent a fotósoknak.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles